professionele-schilder-ouderen

Ouder echtpaar Bennebroek slachtoffer van malafide schildersbedrijf

access_time Geplaatst op 7 augustus 2020

Een ouder echtpaar in Bennebroek is helaas slachtoffer geworden van een malafide schildersbedrijf. Ze gingen in de plaatselijke krant op zoek naar een schilder om hun vrijstaande huisje te schilderen.

Ze zagen een, achteraf misleidende, advertentie van een bedrijf uit de regio. De 5 jaar garantie, de hoge kwaliteit van de verf en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) gaf ze het vertrouwen om een offerte aan te vragen. Na contact te hebben opgenomen kwam er een schilder langs, die aanbod de woning voor 2.500 euro te willen schilderen.

Te goed van vertrouwen

Het stel ging akkoord en liet het huis schilderen. Tenminste, dat was waar ze op dat moment nog vanuit gingen. Het schildersbedrijf in Zandvoort bleek ingeschreven te staan bij de KvK als beveiligingsbedrijf. Het garantiebewijs dat werd overhandigd blijkt achteraf niet te zijn ondertekend, en daardoor niets waard.

Het echtpaar was goed van vertrouwen op basis van de advertentie in de lokale krant, maar had online verder geen research gedaan. Dat is jammer, omdat ze daardoor niet hebben kunnen kijken naar eventuele reviews en bijvoorbeeld een keurmerk voor een schildersbedrijf dat te vertrouwen is.

Slecht schilderwerk: zonder schuren en met luchtbellen

Het resultaat voor het oudere stel? Ze zijn afgescheept met (zeer) slecht schilderwerk. De schilders hebben geen van de kozijnen en het andere hout geschuurd, maar er meteen overheen geschilderd. Er is geen sprake van een dekkende laag en al meteen na het schilderen werden er lelijke luchtbellen zichtbaar.

Bovendien zit er veel vuil in het schilderwerk en is er sprake van verfvlekken op de muren. Het schilderwerk lijkt te zijn aangebracht door een amateur, mede omdat kleine gaten en scheuren niet zijn geplamuurd om die eerst netjes op te vullen. Bovendien werden de potten verf en vuile kwasten gewoon achtergelaten en blijkt de huishoudtrap meegenomen te zijn door de ‘schilders’ uit Zandvoort.

Intimiderende schilders

Het echtpaar heeft geprobeerd contact op te nemen, maar lijkt machteloos te zijn. Het telefonisch contact wordt bruut verbroken zodra ze proberen om een klacht in te dienen. De keren daarop wordt er simpelweg niet meer opgenomen.

Bovendien zijn de ouderen bang geworden, door het intimiderende gedrag van de personen aan de andere kant van de lijn. Ze geven in niet te misverstane taal aan niet gediend te zijn van eventuele klachten. Het stel heeft aangegeven het er voorlopig bij te laten zitten, en een nieuw betrouwbaar schildersbedrijf te zoeken.

Betrouwbaar schildersbedrijf met keurmerk

We schrikken iedere keer weer van schilderwerk zoals deze keer in Bennebroek. Het blijft vervelend om te zien dat sommigen hiermee te maken krijgen, door schilders die hun vak niet verstaan.

Wij presenteren online betrouwbare schilders met ons keurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Voldoende ervaring
  • Een nette werkwijze
  • Stiptheid: afspraak = afspraak
  • Integriteit en transparantie

Ontdek ons Schilderslabel Keurmerk en bekijk de schilders bij jou in de buurt die daarover beschikken, zodat je daarmee een betrouwbare keuze maakt.

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!