buitenschilderwerk-poederen

Buiten laten schilderen? ‘Als het gaat poederen’

access_time Geplaatst op 9 december 2021

Wanneer is het tijd om buiten te laten schilderen? We vroegen het een paar schilders in Eindhoven en omgeving, die eigenlijk allemaal hetzelfde antwoord gaven. “Als we een offerteaanvraag ontvangen gaan we even bij de klant langs. Als het schilderwerk begint te poederen is dat een duidelijk teken dat het tijd is om er weer eens mee aan de slag te gaan.”

Daarnaast kijken schilders naar de staat van het houtwerk. Het is belangrijk dat dit goed blijft, om te voorkomen dat er rot kan ontstaan. Daarnaast scheelt het in de kosten, omdat de schilder niet eerst het houtwerk hoeft te herstellen om daarna te kunnen schilderen. 

De verf gaat poederen

Terug naar het poederen, omdat dit volgens de schilders in Eindhoven duidelijk aangeeft wanneer het weer tijd is om opnieuw te laten schilderen. “Het is iets dat klanten gelukkig ook zelf eenvoudig kunnen testen. Ze kunnen gewoon hun hand op het schilderwerk leggen. Als de hand wit wordt (of de kleur van het schilderwerk) poedert de verf. Dit is een eerste teken dat de kwaliteit afneemt, dus dat het tijd is om het buiten opnieuw te laten schilderen.”

Goed schilderwerk gaat zo’n 6 tot 8 jaar mee. Na ongeveer 5 tot 6 jaar zal de verf gaan poederen, soms iets later. Het is dan verstandig om een offerte aan te vragen en binnen het jaar het schilderwerk voor buiten te laten doen. 

Goed schuren, gronden en weer schilderen in Eindhoven

En hoe de schilders in Eindhoven dat aanpakken? “Als de verf buiten begint te poederen zullen we het geheel altijd goed schuren. Vervolgens brengen we de grondverf opnieuw aan, om daarna af te lakken. We zorgen daarmee voor twee lagen verf. Met kwalitatief goede verf kan het schilderwerk op die manier weer 6 tot 8 jaar mee.”

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!