Amsterdam schilders

Huis schilderen op Wallen in Amsterdam: mondkapje is verplicht

access_time Geplaatst op 28 augustus 2020

Het huis laten schilderen in Amsterdam? Als je woont in een van de gebieden waar de mondkapjesplicht geldt moet ook de schilder zich daaraan houden. Dat ondervond Bas van der Linden, die een boete van €95 kreeg voor het niet dragen daarvan.

De schilder was aan de slag om een huis te schilderen in het deel van Amsterdam waar de mondkapjes verplicht zijn. Het gaat onder andere om het gebied rond De Wallen, omdat er veel toeristen en andere bezoekers naartoe komen. De mondkapjesplicht geldt er voor iedereen, dus ook voor schilders die er aan het werk zijn.

Boete voor schuren zonder mondkapje

De schilder was begonnen in Amsterdam en zag dat weinig mensen zich aan de plicht hielden om een mondkapje te dragen. “Maar vanochtend zag ik opeens allemaal handhavers in de straat mensen aanspreken en bekeuringen uitdelen. En voor mij maakten ze geen uitzondering. Ook al was ik eerst een broodje aan het eten en toen ze later terugkwamen een deur aan het schuren,” aldus de schilder.

Het laat zien dat ook schilders die een huis schilderen in Amsterdam een mondkapje moeten dragen. Als ze aan het werk zijn op bijvoorbeeld de Wallen, waar de plicht geldt.

Huis laten schilderen in Amsterdam

Wil je een huis laten schilderen in Amsterdam, op de Wallen of in een ander deel van de stad? We helpen je online meerdere offertes aan te vragen. Bijvoorbeeld bij Bas van der Linden en andere schilders, die je daarmee goed van dienst kunnen zijn. Met of zonder mondkapje, door op een vakkundige manier aan de slag te gaan. Met het schilderen van jouw huis, waarbij het natuurlijk vooral belangrijk is dat je een goede prijs betaalt voor vakmanschap.

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!