oplichting door schilders

Bewoners Tuinwijk slachtoffer van oplichting door schilders

access_time Geplaatst op 20 februari 2019

Oplichting door schilders en schildersbedrijven, het komt helaas nog altijd voor. Vaak bij ouderen en in de grote steden, al lijkt het voor iedereen verstandig om goed op te blijven letten.

Onlangs bracht het Algemeen Dagblad (AD) het verhaal van Marieke Kruyt (62) uit Tuinwijk. Zij liet haar woning opnieuw in de grondverf zetten en deed daarvoor een flinke aanbetaling. Toen ze na een boodschap terugkwam waren de schilders vertrokken, was ze haar geld kwijt en moest ze het werk af laten maken door een ander schilderbedrijf.

Schilder aan de deur

Het begon toen de bel ’s morgens ging. De vrouw liep naar de deur, deed open en zag daar een man staan. Die vertelde haar in het Engels dat hij schilder was en verderop in de straat schilderde. Hij gaf aan het schilderwerk van de woning te hebben bekeken, dat was aan vervanging toe.

De vrouw wist dat dit het geval was, maar was er nog niet aan toegekomen om een schilder te vinden die dit kon gaan aanpakken. Ze vond het toevallig dat er een schildersbedrijf voor de deur stond dat precies aanbod waar zij naar op zoek was.

Ze accepteerde dat de schilder een inspectie van het huis zou doen, om in te schatten wat het schilderwerk zou gaan kosten. Hij deed de inspectie en gaf aan het totale werk voor 3.000 euro te kunnen doen. Bovendien vertelde hij haar dat hij er samen met een collega ongeveer een week voor nodig zou hebben om het in orde te maken.

De helft als aanbetaling

Een paar dagen later kwamen de schilders terug, om aan de slag te gaan. Ze vroegen de vrouw om alvast de helft van de 3.000 euro over te maken als aanbetaling. Dat bleek vanwege haar pinlimiet helaas niet mogelijk, maar ze kon wel alvast 1.000 euro pinnen en dat contant aan de mannen meegeven.

Tot nu toe was alles goed verlopen, waardoor de vrouw er vertrouwen in kreeg dat het allemaal goed zou komen. Ze gaf de mannen aan dat ze even een paar boodschappen moest doen, maar dat ze met een half uurtje terug zou zijn. Dat bleek geen probleem. Tenminste, dat zeiden ze.

Bij terugkomst in huis waren de schilders vertrokken. Ze hadden wat verf laten staan, hadden een deel in de grondverf gezet. Ze mannen zijn nooit meer teruggekomen, ze zijn er vandoor gegaan met de 1.000 euro.

Opgelicht door schildersbedrijf

De vrouw in Kijkduin is heel duidelijk opgelicht door een schildersbedrijf. We waarschuwen daar vaker voor, vooral als de schilder Engels spreekt en zomaar aan de deur staat. Het is een risicovolle operatie om daarmee in zee te gaan. Het is in plaats daarvan verstandiger om een schilder te benaderen met ons SchildersLabel Keurmerk. Op die manier weet u zeker dat de schilder goed werk levert, betrouwbaar is en niet zomaar zal vertrekken als het geld binnen is.

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!