Offerte schilder- wat kost het?Offerte schilder: wat kost het?

Offerte van een schilder aanvragen? Ontdek wat het kost als je binnen en/of buiten wilt laten schilderen. Met een voorstel door ervaren schilders in de buurt, die je daarmee graag aangeven waar je rekening mee moet houden.

De schilder brengt een offerte uit, zonder je daarvoor kosten te berekenen. Je kunt die gewoon gratis aanvragen, ook bij meerdere schilders die je met elkaar wilt vergelijken. Op die manier ontdek je wat het schilderwerk zal gaan kosten.

Tip: je kunt de verschillende offertes voor het schilderen met elkaar vergelijken. Kijk goed naar de gebruikte verf en de materialen, naar de aangeboden garanties en naar de andere afspraken die je met de schilder kunt maken. 

Wat kost een schilder?

Benieuwd wat een schilder kost? Dat kun je aanvragen met een offerte. Al begrijpen we ook dat je daarvan graag eerst een paar richtlijnen ziet, zodat je weet of het de moeite waard is om bij de schilder online een offerte op te vragen.

Schilders berekenen hun tarieven per uur of per m2:

   • Binnenschilderwerk
    Je betaalt zo’n €30 tot €35 per m2. En reken je per uur af? Houd dan rekening met zo’n €35 tot €40 per uur.
   • Buitenschilderwerk
    Je betaalt zo’n €35 tot €40 per m2. En reken je per uur af? Houd dan rekening met zo’n €40 tot €50 per uur.
   • Muur schilderen
    Je betaalt zo’n €10 tot €15 per m2.
   • Muur of plafond spuiten
    Je betaalt zo’n €6 tot €10 per m2.

Wil je een groot oppervlak of zelfs de hele woning laten schilderen? Je betaalt dan over het algemeen een lager bedrag per m2 of per uur dan wanneer je de schilder offerte aanvraagt voor een kleine opdracht. Een schilder moet de tijd nemen om naar je toe te komen, het werk voor te bereiden en er dan mee aan de slag te gaan. Bij grotere opdrachten kost dat relatief minder tijd, waardoor je ook een lager tarief betaalt.

Tip: vraag je meerdere schilder offertes aan? Houd er rekening mee dat een meer ervaren schilder over het algemeen een hoger tarief per uur of per m2 berekent. Toch hoeft de schilder uiteindelijk niet duurder te zijn. Sommige ervaren schilders werken een stuk sneller dan anderen die nog niet zo lang bezig zijn.

We helpen je met een aantal tips graag goed te letten op wat er belangrijk is als je een offerte voor schilderwerk wilt beoordelen. Handig als je een offerte aanvraagt voor het schilderwerk voor binnen, net als wanneer je buiten wilt laten schilderen. 

Werkzaamheden: binnen en buiten

Wil je een schilder offerte aanvragen voor het binnen- of buitenschilderwerk? Het is belangrijk om goed aan te geven wat je graag wilt laten doen. Binnen kun je bijvoorbeeld denken aan:

   • Trap schilderen
   • Kozijnen en deuren schilderen
   • Muren en plafonds schilderen

Het is belangrijk om aan te geven hoe het schilderwerk er op dit moment uitziet. Is dat nog goed van kwaliteit, maar wil je een andere kleur laten schilderen? Of merk je dat het houtwerk minder wordt, waardoor het nu tijd is om daar iets aan te doen? Geef dit aan en maak een paar foto’s. Of maak een afspraak met de schilder, zodat die bij je langs kan komen. 

Ook voor buiten is het belangrijk om goed aan te geven voor welk schilderwerk je een offerte wilt aanvragen:

   • Kozijnen schilderen
   • Dakkapel schilderen
   • Houtwerk schilderen

Houd er rekening mee dat het buitenschilderwerk meer tijd kan kosten. Vooral als de kwaliteit van het houtwerk niet zo goed meer is. De schilder zal eerst houtrot moeten herstellen, om weer een goede ondergrond te creëren om voor je aan de slag te gaan. Dat kun je mee laten nemen in de offerte voor het schilderwerk die je aanvraagt, zodat je goed weet waar je aan toe bent. 

Gratis offerte: voorstel van de schilder

Je kunt een gratis offerte van de schilder aanvragen, waarmee je een voorstel ontvangt waarin de kosten op een rij staan. Als je het hele huis wilt laten schilderen of als het je gaat om de trap die je wilt laten doen.

En wil je binnen of buiten de kozijnen laten schilderen? Zowel voor binnen als voor buiten kun je gratis een offerte en voorstel aanvragen. Waarin de schilder aangeeft wat de kosten zullen zijn.

Let op: een schilder zal over het algemeen een schatting doen van de kosten, op basis van wat je aangeeft. En maak je daarna een afspraak om even een keer bij je thuis te komen kijken? De schilder kan die informatie gebruiken om een precieze prijs op te geven. Zonder stelposten, maar door duidelijk aan te geven welke extra werkzaamheden er nodig zijn. Bijvoorbeeld als het hout op een paar plekken hersteld moet worden, om daarna weer goed te kunnen schilderen. 

Offerte schilder: online aanvragen

Wil je een offerte van een schilder en die online aanvragen? We maken het je graag makkelijk. Zelfs om meerdere offertes aan te vragen, zodat je perfect weet waar je aan toe bent. Met de mogelijkheid om op een voordelige manier te laten schilderen, zonder dat je hoeft in te leveren aan kwaliteit. Door meerdere offertes bij schilders aan te vragen en die netjes met elkaar te vergelijken.  

Vragen over de offerte van een schilder en hoe je die kunt aanvragen? Stuur ons een e-mail naar info@schilderslabel.nl, dan ontvang je binnen één werkdag een reactie. We horen graag van je!

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!