Offerte schilderwerk- waar op letten?Offerte schilderwerk: waar op letten?

Een offerte voor schilderwerk ontvangen en benieuwd waar op te letten? We leggen het je uit, aan de hand van een aantal belangrijke punten:

      • Berekening van de prijs
      • Afspraken met de schilder
      • Garantie op het schilderwerk

Waar op letten bij offerte voor schilderwerk?

Benieuwd waar op te letten als je een offerte voor schilderwerk ontvangt? Het is eerst belangrijk om goed te kijken naar de manier waarop de prijs is berekend. Dat kan per uur of per vierkante meter (m2), net als op basis van een vaste prijs. En zelfs op basis van een richtprijs.

Alleen met een vaste prijs weet je goed waar je aan toe bent. In de andere gevallen moet je vertrouwen op de eerlijkheid van de schilder, maar heb je daar zelf weinig controle over.

Vraag je een offerte bij een schilder aan? Kijk dan goed naar de afspraken die je maakt. Bijvoorbeeld over het merk verf en de te gebruiken materialen. Of over het herstel van houtrot, om de ondergrond goed voor te bereiden.

Vraag je bij een schilder online een offerte aan? Kijk dan ook goed naar de garanties die je krijgt. Op het schilderwerk voor binnen of voor buiten, afhankelijk van wat je wilt laten doen.

Je kunt online meerdere offertes aanvragen, die je vervolgens eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.  

Vragen over de offerte voor het schilderwerk en waar op te letten? Stuur ons een e-mail naar info@schilderslabel.nl, dan ontvang je binnen één werkdag een reactie. We horen graag van je!

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!