kozijnen-schilderen

Vanuit Den Haag: ‘brug schilderen belangrijker dan de kozijnen’

access_time Geplaatst op 10 november 2020

Het klinkt vanuit onder andere Den Haag steeds luider: de Waalbrug in Nijmegen moet zo snel mogelijk geschilderd worden. Het is iets waar al veel langer over gesproken wordt. Maar waar geen vaart in zit. Sterker nog, inmiddels duurt het al 10 jaar en is er nog geen kwast verf op aangebracht.

Zowel BN’ers als anderen spreken er schande van. Dat zelfs het schilderen van de kozijnen van een gemiddelde woning minder lang hoeft te duren. En dat de brug al die tijd niet onderhouden wordt, terwijl het ontzettend belangrijk is om dit netjes bij te houden. 

BN’ers op de bres voor de brug

Onder andere Dries van Agt laat vanuit Den Haag van zich horen: “De Waalbrug is een van de belangrijkste verbindingen binnen ons koninkrijk. Zij verknoopt de Noordelijke en Oostelijke provincies met de gewesten in het Zuiden. De natievormende waarde van de brug reikt daarmee qua betekenis ver uit boven het leggen van een economische verbinding tussen de verschillende landsdelen.”

Hij staat bovendien niet alleen, ook andere BN’ers en veel Nederlanders vinden dat er snel een schilderbeurt zou moeten volgen. Om de Waalbrug te schilderen, in plaats van de kozijnen die her en der de voorkeur lijken te krijgen. 

Brug in plaats van de kozijnen laten schilderen

Het is in de praktijk helaas nog niet zo makkelijk om de Waalbrug te laten schilderen. Het is geen kwestie van een offerte aanvragen, zoals je dat zelf online kunt doen als de kozijnen eraan toe zijn om die te laten schilderen. 

Vraag je offerte aan bij meerdere schilders, bijvoorbeeld in Den Haag of in de rest van Nederland. Zodat schilders uit de buurt je kunnen aangeven wat de kosten zullen zijn. En je precies weet waar je aan toe bent als je het schilderwerk wilt laten doen.

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!