Offerte schilderwerk voor binnen

Schilders hebben het werk voor het uitzoeken: enorme vraag naar vakmensen

access_time Geplaatst op 15 augustus 2020

Het zijn goede tijden voor vakmensen in de bouw. Een schilder gezocht en daar een beetje haast mee? Het is vaak lastig om snel een goede schilder te vinden, omdat ze het werk op dit moment voor het uitkiezen hebben.

De markt voor bouwmensen heeft een aantal jaren bijna stilgelegen. Er was sprake van een kredietcrisis, waardoor er weinig huizen werden verkocht. Daarmee daalde ook het aantal verbouwingen en andere klussen in huis, omdat er op dat moment weinig geld voor was.

De huizenmarkt draait inmiddels weer op volle toeren, waardoor ook het aantal verbouwingen veel groter is. Onder andere schilders hebben het werk voor het uitzoeken. Dat betekent dat de tarieven oplopen en dat het vaak lang wachten is op beschikbaarheid.

Tienduizenden vacatures voor vakmensen

Schilders die voor zichzelf werken hebben meer opdrachten dan ooit. Schilders die nog op zoek zijn naar een baan hebben het bovendien ook niet moeilijk. Volgens het UWV is er sprake van circa 10.000 vacatures, voor schilders en andere vakmensen. Volgens het UWV is dat een groot aantal, zoals we dat een aantal jaren niet meer gezien hebben.

Het geeft goed aan dat er veel vraag is naar specialisten, bijvoorbeeld om het huis te schilderen. Dat maakt het lastig om op korte termijn een goede schilder te vinden en daar bovendien een scherpe prijs voor te betalen. In plaats daarvan kunnen schilders hoge tarieven berekenen en komen ze gemakkelijk aan een baan, waardoor ook op die manier de kosten oplopen.

Het werk voor het uitkiezen

Schilders hebben het werk voor het uitkiezen. Een goede schilder is waarschijnlijk niet zo snel beschikbaar, dus houd daar rekening mee in de planning. Ga er vanuit dat een schilder de komende maanden vol zal zitten, dus begin op tijd met oriënteren. Op die manier voorkom je teleurstellingen en is het niet altijd nodig om een hoger tarief te betalen.

De schilders zelf zijn natuurlijk goed te spreken over de nieuwe situatie. Zij zijn blij met het vele werk dat ze kunnen doen. Zowel ZZP-ers als grotere schilderbedrijven krijgen veel aanvragen en kiezen de klussen waar ze graag aan willen werken.

Schilder vinden: online offertes aanvragen

Ondanks de drukte bij schilders op dit moment toch een goede schilder vinden voor een scherpe prijs? Het is verstandig om daar op tijd naar te gaan zoeken. Dat voorkomt teleurstellingen en maakt het bovendien mogelijk om offertes met elkaar te vergelijken.

Kies bij voorkeur voor een schilder met ons SchildersLabel Keurmerk. Op die manier betaal je een eerlijke prijs voor een schilder die goed werk zal leveren. Een schilder met goede referenties, die thuis is in het type schilderwerk dat jij binnen of buiten wilt laten uitvoeren. Vergelijk meerdere offertes, door te kijken naar de prijs, de periode die de schilder nodig denkt te hebben en bijvoorbeeld de manier van schilderen of spuiten.

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!