Schilder via bekenden

Schilder zoeken via bekenden: hoe pak je dat goed aan?

access_time Geplaatst op 1 juli 2020

Een schilder zoeken via bekenden? Het is voor veel mensen dé manier om op een betrouwbare vakman te kunnen rekenen. Maar, hoe pak je dat goed aan? Het is slim om af te gaan op ervaringen van bekenden. Toch is het verstandig om een paar kritische vragen te stellen, waarmee je ervoor zorgt dat je goed weet wie je in huis haalt.

Tip: zelfs als je kiest voor een schilder via bekenden is het de moeite waard om meerdere offertes te vergelijken. Vergelijk bij voorkeur ook een schilder die je nog niet op die manier kent, zodat je de verschillen goed op een rij kunt zetten.

Vraag bekenden naar hun concrete ervaringen en houd rekening met het type schilderwerk dat zij hebben laten uitvoeren. Op die manier krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten. Durf bovendien kritische vragen te stellen, bijvoorbeeld om te achterhalen wat er mogelijk niet helemaal goed is gegaan en je beter kunt doen.

Ervaringen van bekenden: let hierop

De ervaringen van anderen kunnen een goed beeld geven van wat een schilder voor jou kan betekenen. Ziet het schilderwerk op de kozijnen er na 5 jaar nog goed uit? Dat is een positief signaal, dat jou kan helpen om een goede schilder te vinden.

Probeer zoveel mogelijk het werk te beoordelen, in plaats van puur de ervaringen van bekenden. Ziet het schilderwerk er inderdaad strak en netjes uit? Lukte het de schilder om zich netjes aan de planning te houden en niet te veel uit te lopen? Vraag naar die concrete zaken, in plaats van een algemene indruk.

Vragen om te stellen aan de schilder

Zodra je via bekenden één of meerdere schilders hebt gevonden is het verstandig om daarmee ook even zelf contact op te nemen. Vraag de schilder naar de mogelijkheden om op korte termijn aan de slag te gaan. Een drukke schilder is waarschijnlijk een goede vakman. Houd er wel rekening mee dat sommige vakmensen hun werk sneller proberen te doen, wat de kwaliteit niet altijd ten goede komt.

Vraag de schilder naar specifieke ervaring met het type werk dat je wilt laten uitvoeren. En laat doorschemeren dat de schilder ook bij bekenden aan het werk is geweest. Op die manier kun je het verhaal van de schilder vergelijken met dat van de mensen die je kent. Is het twee keer precies hetzelfde verhaal, ook over eventuele punten die niet helemaal vlekkeloos verliepen? Dat is een goed teken, waar je op kunt vertrouwen.

Goede schilder via bekenden: offertes vergelijken

Zelfs als je een goede schilder via bekenden kiest is het belangrijk om offertes te vergelijken. Vraag er minimaal 2 of 3 aan. Vergelijk op die manier meerdere schilders. Vergelijk op basis van prijs, maar kijk ook kritisch naar de verf die ze gebruiken, de tijd die ze nodig hebben en de materialen die ze denken nodig te hebben.

Kies voor een schilder met ons Schilderslabel Keurmerk. Op die manier kun je vertrouwen op goede kwaliteit, zoals een schilder die je kent via meerdere bekenden.

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!