schilderwerk heemstede

Professionele schilder populair bij oudere woningbezitters

access_time Geplaatst op 15 juli 2020

Professionele schilders zijn populair. Maar liefst 2 op de 5 woningbezitters vraagt een schildersbedrijf om te komen schilderen. Verder valt op dat ouderen daar over het algemeen vaker voor kiezen dan jongeren. Onder die groep gaat een deel zelf aan de slag, maar is het ook gebruikelijker om een kennis of vrienden te vragen.

Over de gehele linie is de professionele schilder behoorlijk populair. Dat lijkt vooral te maken te hebben met de vaak scherpe prijzen, net als de deskundigheid. Veel mensen vinden het moeilijk om de juiste verf, kwasten en andere benodigdheden te kiezen. Een schilder kan daarin adviseren en werkt stukken sneller, waardoor het huis vlotter opknapt en mensen niet te lang met de troep zitten.

Jongeren gaan graag zelf aan de slag

Jongeren (tot 35 jaar) gaan relatief graag zelf aan de slag. Zo’n 43 procent van hen pak zelf de kwast op, terwijl dat bij ouderen (55 jaar en ouder) slechts 37 procent is. Bovendien vraagt 28% van de jongeren een bekende of een vriend om te komen schilderen. Onder ouderen is dat slechts 11%, waardoor hier sprake is van een groot verschil.

Jongeren vragen in 25 procent van de gevallen een professionele schilder om te komen schilderen, terwijl dat bij ouderen maar liefst 44 procent is. De schilder is daardoor zo’n 175% populairder bij ouderen dan bij jongeren. De groep tussen 35 en 55 jaar vraagt in 43 procent van de gevallen een professionele schilder, dus ook die groep lijkt daar enthousiast over te zijn.

Veel schilders gezocht in de stad

Met name in de stad lijkt het gebruikelijk te zijn om een schilderbedrijf in te huren. In het stadscentrum gaan veel mensen nog wel zelf aan de slag, maar in de buitenwijken van de stad vraagt de helft een professional. Dat is opvallend, omdat mensen op het platteland juist aangeven in 71 procent van de gevallen zelf te gaan schilderen. In de dorpen gaat het om 36% die een schilder vraagt, waardoor er wat dat betreft sprake is van behoorlijk grote verschillen.

Het valt verder op dat de mensen die vrienden of bekenden vragen dat vooral doen om kosten te besparen. Ze weten dat de kwaliteit lager zal zijn, en kiezen er daarom voor om bijvoorbeeld de slaapkamers op de eerste verdieping te laten schilderen door bekenden. Een schilder mag het schilderwerk beneden dan komen doen.

Professional in plaats van een doe-het-zelf schilder

De professional is op die manier populairder dan een doe-het-zelver. In een deel van de gevallen gaat men zelf aan de slag met het schilderwerk, maar het wordt steeds gebruikelijker om daar een schilder voor te vragen. Een schilderbedrijf schildert over het algemeen stukken sneller, doet dat op een vakkundige manier en gebruik daarvoor de beste materialen. Die argumenten lijken met name mensen in de steden en ouderen het best aan te spreken.

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!