Oplichters onder schilders

Oplichters onder schilders: pas op met een Engelssprekende vakman

access_time Geplaatst op 7 juli 2020

Een Engelssprekende schilder op het oog? Houd goed rekening met het risico op oplichters, waar helaas nog altijd sprake van is. Zowel in Den Haag, Rotterdam als in Utrecht zijn er verhalen bekend van schilders die Engels spreken en hun afspraken niet nakomen.

Bovendien komen er bij brancheverenigingen voor schilders ook verhalen binnen over problemen in Zeeland en Noord-Brabant. Het geeft aan dat het bij een Engelssprekende schilder belangrijk is om extra goed op te letten. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken.

Tip: zeker zijn van een betrouwbare schilder, ook als die Engels spreekt? Kies een schilder met ons SchildersLabel Keurmerk. Op die manier kun je vertrouwen op een vakman die z’n afspraken nakomt.

In Den Haag, Rotterdam en Utrecht

Met name uit Den Haag, Rotterdam en Utrecht komen verhalen binnen over oplichting. In één van de gevallen gaat het om een 83-jarige man, die achteraf toegeeft dat hij ‘stom’ is geweest. Hij had inderdaad niet zomaar geld moeten overmaken naar een vreemde, maar het is te laat om daar nu nog iets aan te kunnen doen.

Het bleek dat er een Engelssprekende schilder aan de deur had gestaan, die aangaf verderop aan het werk te zijn. En het klopte, er stonden inderdaad steigers verderop in de straat. De man is er achteraf pas achter gekomen dat dit een ander bedrijf bleek te zijn.

Te mooi om waar te zijn

In sommige gevallen lijken aanbiedingen en mogelijkheden te mooi om waar te zijn. Met name Engelssprekende schilders doen soms aanbiedingen voor heel scherpe tarieven. Goedkoper dan schilders die gewoon Nederlands spreken. Het is in die gevallen belangrijk om goed op te letten en bijvoorbeeld om referenties te vragen.

Voorkom bovendien dat je vooruit moet betalen voor een schilder. Een kleine aanbetaling is geen probleem, maar houd de rest van het geld achter de hand tot de schilder het werk af heeft. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om de eerste 25 procent al meteen te betalen, dan 50 procent tijdens of bij oplevering van het werk. De laatste 25 procent is op die manier over om pas na de oplevering over te maken, als het schilderwerk naar tevredenheid is aangebracht.

Oppassen bij Engelssprekende schilders

Het is over het algemeen verstandig om goed op te passen bij Engelssprekende schilders. Dat geldt voor alle schilders die Engels spreken, ook al kunnen ze uitstekend werk leveren.

Probeer bovendien uit te gaan van ons SchildersLabel Keurmerk. Op die manier weet jij zeker dat je niet te maken heeft met oplichters, zoals die in onder andere Utrecht, Den Haag en Rotterdam actief blijken te zijn.

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!