Prijs schilderwerken- wat kost het?Prijs schilderwerken: wat kost het?

De prijs van schilderwerken: wat betaal je daar gemiddeld voor? Het hangt natuurlijk sterk af van wat je wilt laten doen. Gemiddeld kost een schilderklus €800 tot €1.100. Met zo’n €300 aan minimale kosten als je een schilder laat komen, tot zo’n €6.000 voor een groot project als je vrijstaand woont.

De prijzen voor schilderwerken hangen af van de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren en de omvang van de opdracht. Gaat het alleen om het schilderen van een muur? Dan is dat goedkoper dan wanneer je alle kozijnen (buiten) wilt laten lakken. We helpen je de prijzen voor schilderwerk te vergelijken, zodat je een goede inschatting kunt maken van wat dit kost. 

Prijzen voor schilderwerken: lage btw-tarief

Je kunt de prijzen voor schilderwerken vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. Handig, als je wilt voorkomen dat je te veel betaalt. En ben je alvast benieuwd waar je aan toe bent? We zetten een aantal bedragen voor je op een rij, bijvoorbeeld op basis van het schilderwerk per m2:

   • Binnenschilderwerk
    Je betaalt zo’n €30 tot €35 per m2. En reken je per uur af? Houd dan rekening met zo’n €35 tot €40 per uur.
   • Buitenschilderwerk
    Je betaalt zo’n €35 tot €40 per m2. En reken je per uur af? Houd dan rekening met zo’n €40 tot €50 per uur.
   • Muur schilderen
    Je betaalt zo’n €10 tot €15 per m2.
   • Muur of plafond spuiten
    Je betaalt zo’n €6 tot €10 per m2.

De genoemde bedragen als prijs voor de schilderwerken is inclusief de kosten voor de verf en de andere belangrijke materialen. En ook al inclusief de btw die je betaalt, zowel over de werkzaamheden als over de verf en de materialen.

Tip: heb je een woning die ouder is dan 2 jaar? Dan betaal je maar 9% btw over het schilderwerk. Dat kan aanzienlijk schelen, waardoor je een stuk goedkoper uit bent dan wanneer je het hoge btw-tarief zou betalen. Vraag de schilder om hier rekening mee te houden, zodat je een voordelige offerte kunt ontvangen.

Prijs van schilderwerken: offertes aanvragen

Benieuwd naar de prijs van schilderwerken? Je kunt online meerdere offertes aanvragen. Het is de makkelijkste manier om erachter te komen waar je aan kosten rekening mee moet houden.

En ontvang je meerdere offertes van goede schilders bij je in de buurt? Je kunt ze met elkaar vergelijken. Zodat je niet te veel betaalt en je goed weet wat het maximaal mag kosten als je het schilderwerk wilt uitbesteden. 

Vragen over de prijs van schilderwerken of hoe je de offertes kunt vergelijken? Stuur ons een e-mail naar info@schilderslabel.nl, dan ontvang je binnen één werkdag een reactie. We horen graag van je!

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!