Schilder vergelijken- hoe doe je dat?Schilder vergelijken: hoe doe je dat?

Een schilder vergelijken, bijvoorbeeld nadat je een offerte hebt ontvangen? We zijn jouw online schilder vergelijker. Zodat je de schilders kunt vergelijken, aan de hand van de belangrijke punten daarvoor.

Schilderwerk is een van de meest voorkomende en uitbestede onderhoudsklussen in en om het huis. Met een paar handige tips zorg jij ervoor dat je de offertes die je ontvangt goed met elkaar kunt vergelijken. Dus vergelijk schilders, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor een goede schilder. 

3 punten om goed op te letten

Benieuwd waarop te letten als je een schilder wilt vergelijken? We zetten de belangrijke punten voor je op een rij:

   • Berekening van de prijs
   • Afspraken met de schilder
   • Garantie op het schilderwerk

1. Berekening van de prijs

Hoe heeft de schilder de prijs berekend? Dat kan op drie verschillende manieren:

   • Vaste prijs
    De schilder berekent de totale prijs, inclusief materiaal- en voorrijkosten. Je weet goed waar je aan toe bent. Let op: controleer of de vaste prijs inclusief of exclusief btw is. 
   • Richtprijs
    Je ontvangt een richtprijs. Dat geeft een idee, maar de schilder bepaalt achteraf wat de precieze kosten zijn. Je hebt geen zekerheid, dus je weet niet goed waar je aan toe bent.
   • Uurtarief
    De schilder berekent een uurtarief, vaak bovenop de materiaal- en voorrijkosten. Het is vooraf lastig om de kosten precies in te schatten. Daarnaast moet je erop vertrouwen dat de schilder de uren netjes bijhoudt. 

Let op: staan er stelposten in de offerte? Dit zijn mogelijke posten die oplopen, bijvoorbeeld als er houtrot hersteld moet worden. Soms zal een schilder de stelposten alvast schatten, waardoor je ongeveer weet waar je aan toe bent. Dat biedt echter geen garantie.

2. Afspraken met de schilder

Welke afspraken kun je maken met de schilder? Aan de hand van de volgende punten beoordeel je of je een goede offerte hebt ontvangen:

   • Materialen
    Is de schilder duidelijk over de te gebruiken materialen? Vraag naar welke kleur, welk merk en welk type verf de schilder zal gebruiken. 
   • Lagen verf
    Hoeveel lagen verf gaat de schilder aanbrengen? Eén laag is vaak voldoende als de verf er nog goed uitziet.
   • Herstel van houtrot
    Zal de schilder (klein) houtrot herstellen als dat aanwezig blijkt te zijn? Het is belangrijk om de ondergrond te herstellen, voordat er opnieuw geschilderd kan worden. 
   • Begin- en einddatum
    Wat is de begindatum en wat zal de einddatum zijn? Belangrijke informatie, die in de offerte voor het schilderwerk niet mag ontbreken.

3. Garantie op het schilderwerk

Ten slotte kun je de schilders vergelijken door in de offerte na te gaan of je garantie krijgt op het schilderwerk.

Veel schilders geven bijvoorbeeld 2 jaar garantie aan op het werk. In sommige gevallen is er sprake van een aflopende garantie. Dat betekent dat de vergoeding voor de kosten van garantieherstel steeds verder aflopen, totdat de garantie uiteindelijk verlopen is.

Schilder vergelijken: vraag offertes aan

Wil je een schilder vergelijken om een goede keuze te maken? Je kunt online meerdere offertes aanvragen. Vergelijk ze door goed te letten op de bovenstaande tips. 

Vragen over het vergelijken van schilders en hoe je dat het best kunt doen? Stuur ons een e-mail naar info@schilderslabel.nl, dan ontvang je binnen één werkdag een reactie. We horen graag van je!

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!