schildersbedrijf-beginnen

Eigen schildersbedrijf starten: 6 belangrijke benodigdheden

access_time Geplaatst op 24 juli 2020

Een eigen schildersbedrijf beginnen? Veel mensen denken erover om te starten, maar wat komt daar precies bij kijken? We zetten het voor je op een rij, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd zal zien.

Denk bij het beginnen van jouw eigen schildersbedrijf in ieder geval aan het volgende:

  1. Leveranciers om op te bouwen
  2. Degelijke bedrijfskleding
  3. Marketing en reclame
  4. Goede gereedschappen
  5. Bedrijfsauto
  6. Administratie

Leveranciers om op te bouwen

Een schilder zonder verf, is zoals een voetballer zonder bal. Zorg ervoor dat je jouw verf in kunt kopen bij betrouwbare leveranciers. Een goedkope leverancier lijkt aantrekkelijk, maar kan die snel leveren wat jij nodig hebt? Werk met degelijke verf die je kunt inkopen op een adres waar je op kunt vertrouwen. Dat komt jouw schildersbedrijf snel ten goede, omdat je je klanten straks niet hoeft teleur te stellen.

Degelijke bedrijfskleding

Niemand gelooft een dokter zonder z’n witte jas, dus zorg als schilder ook voor de juiste bedrijfskleding. En belangrijker nog, zo voorkom je dat jouw goede kleding keer op keer in de was moet met het risico dat de verf er niet zomaar meer uitgaat. Koop bedrijfskleding en laat die bedrukken met jouw logo of bedrijfsnaam, zodat je daarmee een professionele indruk maakt.

Marketing en reclame

Mond-tot-mondreclame helpt je op weg met jouw eerste paar klussen, maar daarna is het belangrijk om het groter aan te pakken. Adverteer lokaal, hang briefjes op in de supermarkt en zorg ervoor dat je lokaal vindbaar bent in Google met Google AdWords. Een paar handige tips voor wat marketing en reclame, zodat jij in de directe omgeving onder de aandacht kunt komen als schildersbedrijf.

Goede gereedschappen

In te kopen bij jouw leverancier, maar ook op andere plekken. Zorg voor uitstekende kwasten, voldoende rollers en schoonmaakspullen. Denk aan schuurpapier en een rolsteiger, zodat je die makkelijk bij klanten voor de deur kunt zetten als je aan de slag gaat als schildersbedrijf.

Bedrijfsauto

En waar vervoer je die spullen in? Dat doe je in een bedrijfsauto. Kies een model met voldoende opbergruimte. Denk aan een cabine met een kleine laadruimte, zodat je daar de spullen in kwijt kunt. En verzamel je gaandeweg meer spullen als schildersbedrijf? Zorg ervoor dat je in de auto een aantal planken of opbergmogelijkheden tot je beschikking hebt, zodat je alles makkelijk terug kunt vinden.

Administratie

Niet iets waar je aan denkt als je jouw schildersbedrijf wilt starten of beginnen, maar het is belangrijk om de administratie goed bij te houden. Kies een online administratiepakket voor een of twee tientjes per maand. Heel eenvoudig, netjes volgens de richtlijnen en vaak met een app om op locatie je uren bij te kunnen houden.

Aan de slag: schildersbedrijf beginnen

Wil je een schildersbedrijf beginnen en ben je benieuwd hoe je dat moet aanpakken? Gebruik de bovenstaande tips om goed te kunnen starten. Voorkom dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet, zodat het aan jou in ieder geval niet zal liggen.

Lees meer:

 

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!