poolse-schilder

Een Poolse schilder voor jouw schilderwerk: 4 belangrijke afspraken om te maken

access_time Geplaatst op 1 augustus 2020

Poolse schilders hebben helaas niet zo’n goede reputatie. Toch kunnen ze goed werk leveren, voor een scherpe prijs. Wil jij zelf een Poolse schilder inhuren en dat zo goed mogelijk doen? Het is verstandig om 4 belangrijke afspraken te maken. Richt je daarbij in ieder geval op de:

  1. Prijs
  2. Taal
  3. Tevredenheid
  4. Betaling

Spreek de prijs schriftelijk af

Het is altijd verstandig om de prijs schriftelijk af te spreken. Dat geldt voor alle schilders, maar in het bijzonder voor Poolse en andere Oost-Europese vakmensen. Zij stellen soms voor om de prijs mondeling af te spreken, maar een schriftelijke offerte is uiteindelijk het enige dat telt.

Een schriftelijke offerte voorkomt bovendien dat er verwarring kan ontstaan, door de barrière die de taal op kan werpen. Op schrift is goed duidelijk wat de kosten zullen zijn. Zorg er bovendien voor dat duidelijk is wat je voor dat bedrag kunt verwachten, en wat er eventueel niet is inbegrepen.

Kies een taal die jullie beiden spreken

Om verwarring te voorkomen is het sowieso een goed idee om afspraken te maken over de taal die jullie beiden spreken. Sommige Poolse schilders zijn goed thuis in het Engels, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om Duits te spreken.

Maak hier vooraf een duidelijke afspraak over en neem dit op in de offerte. Op die manier kan een schilder niet zomaar overschakelen naar het Engels of het Duits, bijvoorbeeld op het moment dat er problemen ontstaan. In plaats daarvan weten jullie vooraf beiden goed in welke taal jullie elkaar aan kunt spreken, zowel bij tevredenheid als ontevredenheid.

Denk na over eventuele ontevredenheid

De kans is groot dat je tevreden zal zijn over het werk van de Poolse schilder, als je daar goede afspraken over maakt. Toch is het verstandig om alvast na te denken over de situatie waarin je helaas niet tevreden bent. Spreek samen af hoe je dat de schilder kunt laten weten en wat er gebeurt als je nog niet helemaal blij bent met het resultaat. Het voelt wellicht vreemd om het daar al over te hebben, maar zo’n afspraak helpt veel problemen te voorkomen.

Spreek af hoe je betaalt

Maak tenslotte een afspraak over de manier waarop u zal betalen. Je voorkomt op die manier dat de Poolse schilder een contant bedrag verwacht, terwijl je had bedacht om het geld over te maken. Vraag hoe dan ook altijd om een officiële factuur, om die op te kunnen nemen in jouw eigen administratie. Op die manier ontstaat er geen onduidelijkheid, en weet je goed hoe je het bedrag voor het schilderwerk kunt betalen.

Kies bij voorkeur voor een schilder met het SchildersLabel Keurmerk. Op die manier kun je rekenen op een vakman die kwaliteit levert, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Toch blijft het verstandig om de bovengenoemde afspraken goed te maken.

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!