Regels opbouw rolsteiger 2

Buiten schilderen: steiger in Overijssel valt bijna op dak van BMW

access_time Geplaatst op 11 april 2020

Buiten schilderen is niet zonder gevaren, dat hebben zowel de schilders als omstanders in Overijssel aan den lijve ondervonden. In Deventer waren schilders bezig met het schilderen van een woning. Ze deden dat vanaf een steiger, om de buitenkant op een veilige manier opnieuw in de lak te kunnen zetten.

In dezelfde straat stond onder andere een BMW geparkeerd, waarop bijna een steiger terecht is gekomen. Die dreigde om te vallen, maar dat kon op het laatste moment worden voorkomen door een van de schilders.

Hangen aan een vallende steiger 

Het bleek te komen door de wind, die ineens vat kreeg op de steiger: “We werken zon twee weken aan dit pand. Om de paar dagen pakken we een ander deel, ook vanmiddag wilden we opschuiven. Dus hadden we de steiger even losgemaakt, om een stukje opzij te schuiven. Precies op dat moment komt er een windvlaag onder en valt ie half om. Erg schrikken,” vertelt de schilder.

Het is gebruikelijk om een steiger op te bouwen voor het schilderen van de buitenkant van een woning. Ook in Overijssel gebeurde dat op de gebruikelijke manier, al bleek de wind sterker dan gedacht.

Buiten schilderen met een steiger in Overijssel

Wil je buiten laten schilderen in Overijssel en zoek je naar een schilder die de steiger op een veilige manier neer zal zetten? We helpen je de schilder te vinden waar je naar op zoek bent. Door online offertes aan te vragen, waarmee je snel ziet wie er beschikbaar zijn. En wat de kosten zijn om buiten te laten schilderen. Met een veilige steiger of op een andere manier, afhankelijk van het schilderwerk dat je graag uit wilt laten voeren.

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!