buiten-schilderen-zomer-winter

Buiten schilderen in Drenthe: tussen de zomer en winter in

access_time Geplaatst op 22 juli 2020

Buiten schilderen en daarvoor het juiste moment in het jaar kiezen? Dat de winter minder geschikt is weten veel mensen. Al zijn er winterschilders beschikbaar, die niet terugdeinzen voor een beetje kou. En die verf gebruiken die zich ook bij lagere temperaturen en een hoge luchtvochtigheid goed laat verwerken.

Andersom lijkt ook de zomer steeds minder goed geschikt om te schilderen. Door de hete en droge perioden, waar we in Nederland steeds vaker mee te maken krijgen. Bijvoorbeeld tijdens de afgelopen hittegolf, toen de temperaturen om buiten te schilderen eigen te hoog opliepen.

De juiste temperatuur

Het is om te schilderen heel belangrijk dat de temperatuur goed is. Bijvoorbeeld tussen de 15 en 25 graden Celsius, waarbij veel verfproducten het goed doen. Wordt het veel warmer of kouder? Dan duurt het te lang voordat de verf droog is of lukt het niet om dit op een mooie egale manier aan te brengen.

Het maakt de perioden waarin de schilders in bijvoorbeeld Drenthe aan de slag kunnen ieder jaar een beetje korter. Nu ze om buiten te schilderen rekening moeten houden met zowel de koude en natte winters als de hete zomers waar we mee te maken hebben.

Buiten laten schilderen: goede schilders in Drenthe

Wil je buiten laten schilderen in Drenthe of in de rest van Nederland? We maken het je graag makkelijk om online meerdere offertes aan te vragen. Van schilders die goed weten wat er met gebeuren en je daar op het juiste moment mee van dienst kunnen zijn. Dus vraag online een offerte aan, zodat je precies kunt zien wat de kosten daarvoor zullen zijn. 

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!