huis-schilderen-warmtepomp

Bewoners Groningen over huis schilderen: rendabeler dan warmtepomp

access_time Geplaatst op 11 augustus 2020

Het huis laten schilderen in Groningen? Het is volgens een groeiend aantal bewoners een betere investering dan die in bijvoorbeeld een warmtepomp. Ze beroepen zich op cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Die uitzocht hoe lang het duurt om de duurzame investering in een woning terug te verdienen.

Volgens het PBL kan dat zomaar 30 jaar of langer duren. Vooral bij oudere woningen, die eerst geïsoleerd moeten worden om daarna de moderne technieken toe te passen. Iets waar veel geld voor nodig is, terwijl niet altijd zeker is dat iemand nog tientallen jaren zal blijven wonen. 

Moeilijk terug te verdienen

Het PBL wijst op de grote investeringen die er nodig zijn, terwijl die aan de andere kant maar beperkte voordelen opleveren. Vooral mensen met een (zeer) hoge energierekening zullen er profijt van hebben. Voor anderen is het voordeel niet groot, waardoor het huis schilderen in Groningen soms een betere investering is.

Uiteraard adviseert het PBL niet om ineens het huis te laten schilderen, maar het geeft wel aan dat de duurzame investeringen misschien niet zo rendabel zijn. En dat de overheid zal moeten bijspringen, zowel in Groningen als in de rest van Nederland. 

Huis schilderen: rendabeler dan warmtepomp

Steeds meer mensen zien het schilderen van het huis als een betere investering dan een warmtepomp. Dankzij de goede staat van onderhoud, waarmee de waarde van de woning in ieder geval op peil blijft.

En zoek je naar een geschikte schilder in bijvoorbeeld Groningen om het huis te laten schilderen? Je kunt online meerdere offertes aanvragen. Gewoon via de website, waarna we je in contact brengen met meerdere schilders die je een voorstel uitbrengen. Zodat je die kunt vergelijken, om daarna een goede keuze te maken. 

Lees meer:

navigate_next Ontdek de beste schilders in jouw regio!